Pagini

luni, 13 decembrie 2010

Usor de spus,greu de facut!!!

    Cei din jurul nostru  vad lucrurile mult mai clar, diferit de noi cei care stam in mijlocul problemei, astfel ca pentru ei devine usor sa dea sfaturi, sa vina cu solutii. Putini sunt cei care  se pun in situatia ta si nu arunca vorbe in vant doar sa te faca sa te simti mai bine. E usor sa zici "renunta", atunci ca nu tu nu esti implicat direct ....la sfaturi toti suntem buni , mai greu e cu practica. Nu stiu daca voua vi s-au spus lucruri de genul: "nu te merita", "renunta ca nu e de tine", "eu in locul tau l-as parasi"...e usor sa dai sfaturi atunci cand nu inima ta incepe sa se zbata in piept la fiecare atungere al lui.

    Recunosc, si eu am  dat sfaturi  , dar de fiecare data mi-am adus aminte de cum m-am simit eu in situatia respectiva si am incercat sa expun lucrurile intr-un alt mod fiindca inimii nu poti sa ii comanzi tu......Eu de exemplu incerc sa spus asa " stiu ca e greu, chiar foarte greu fiindca si eu am trecut prin asta , asa ca iti voi spune cum m-am simtit eu. Vei suferii enorm, vei plange zile intregi , nu o sa dorm noptile de dorul lui, o sa vrei sa il suni, o sa stai cu ochii pe telefon in speranta ca te suna el...... iar intr-o zi o sa iti dai seama singura  ca nu mai plangi atata de des, ca noaptea adormii mult mai repede decat de obicei, ca nu tresari de fiecare data cand iti suna telefonul si o sa iti dai seama ca viata , oricum e ea, merge inainte!! "  .Oricum , in final fiecare asculta ce zici dar face lucrurile de capul lui si cum simte el...si eu am auzit o groaza de sfaturi dar atunci cand simtiam ca ma omoara dorul, daca am vrut sa dau un telefon doar ca sa aud vocea de la celalalt capat al firului, am facut-o. Nu am stiut niciodata sa ma comport cu indiferenta fata de o alta persoana, daca am simtit ceva pt respectivul i-am spus-o, chiar daca de cele mai multe ori poate e bine sa ti putin lucrurile in suspans!!

   Eu stiut cum te simti atunci cand aflii ca celalat te-a inselat , cand celalalt te lasa pentru prietena ta...si am suferit de nu am mai stiut de mine, am plans pana am ramas fara lacrimi, imi inchipuiam ca nu pot trai fara el ...fetelor timpul le rezolva pe toate!!! Sufera , iubeste, daruieste-te trup si suflet, pentru ca pana la urma fiecare relatie ti-a adus si bucurii , emotii si ramai cu o groaza de amintiri frumoase. Din fiecare relatie ai ceva de invatat iar toate acestea te ajuta sa cresti.





P.S. LIVE.LOVE.LAUGH.

duminică, 12 decembrie 2010

Anti-talent !!!

          De-a lungul anilor am tot sperat ca o sa iasa la iveala vreun talent de-al meu ...nimic, da nimic!! Nu stiu sa desenez, daca incep sa cant incepe furtuna, la varsta de 5 ani m-au dat la gimnastica si la 8 am terminat cu ea ( a zis antrenorul ca ar fi mai bine sa incerc alt sport ), am incercat judo o zi si am ajuns acasa cu dureri ingrozitoare de spate si de cap (chiar nu era de mine ), la scris dupa cum se poate observa nu am talent, da deloooc ( intotdeauna i-am invidiat pe cei care au darul de a scrie frumos, nu ii si cazul meu ), nu cant la nici un instrument, nu stiu sa dansez.........deci cu tristete constat ca nu am nici un talent. Chiar se poate asa ceva? Sa nu am nici un talent?
       Ma pricep sa visez , oare asta se pune?! Aici am talent cu caruuul !!:D


luni, 6 decembrie 2010

Primii fulgi de nea..:)

Ningeeeeee!!! :) A inceput sa ninga cu fulgi mari , mari care deja au format primul strat de zapada....daca o tine tot asa maine pot face primul om de zapada :)




        Mie imi plac foarte mult Sarbatorile de Iarna , as putea spune ca le adooor. Cum incepe luna decembrie incep sa simt miros de sarbatoare...aceasta luna imi aduce bucurie in suflet.. Orasele parca revin la viata, toate casele sunt impodobite, forfota cadourilor, primii fulgi de nea, oameni de zapada, cozonaci aburind, miros de portocale ...Totul e alb si frumos...cred ca astazi a nins pentru mine...pentru ca mi-am dorit atat de mult sa ma trezesc si sa fie totul alb .....ninge in sufletul meu !!!

La multi ani de Sf. Nicolae.

      La multi ani Nicolae si Nicoleta !! Sper ca toata lumea a fost cuminte si ca Mos Nicolae a trecut pe la voi si a umplut ghetutele cu cadouri pentru cei mari si pentru cei mici.
Se spune ca in noaptea de 5 spre 6 decembrie, un mos cu barba alba, pe care nu l-a vazut nimeni niciodata, vine pe la ferestre si, dupa informatii numai de el stiute, pune in cizmulite diferite daruri: pentru copiii cuminti, el are in desaga dulciuri, fructe si jucarii, iar pentru cei nazdravani, o multime de nuieluse. Aceasta legenda am auzit-o fiecare dintre noi in copilarie si ne amintim cu nostalgie vremurile in care ne pregateam constiincios ghetutele si le lasam la usa sau la geam in asteptarea lui Mos Nicolae.
vine moş niculaeArunca banii pe hornul casei 

O  variantă a poveştii spune că, a treia oară, Nicolae ar fi aruncat banii prin hornul casei, punga poposind în ciorapii puşi la uscat lângă focul din vatră. De atunci, e şi obiceiul ca darurile din această noapte să se regăsească în ciorapi sau în încălţăminte. El nu aduce însă doar cadouri copiilor buni, ci îi şi pedepseşte pe cei răi, lăsând o nuieluşă de alun sau de măr cu care aceştia să fie bătuţi la palme de părinţi. Originea pedepsei se află tot într-o întâmplare din viaţa Sf. Nicolae. Participând, ca episcop de Mira, la primul conciliu de la Niceea al creştinătăţii, el l-a înfruntat pe preotul Arie, care susţinea erezia conform căreia Iisus Hristos nu ar fi fost Fiul lui Dumnezeu, ci doar un bărbat cu puteri supranaturale. Atunci, Nicolae, deşi era cunoscut ca un om liniştit şi paşnic, l-a pălmuit pe Arie în faţa adunării. Cultul Sf. Nicolae, născut în jurul anului 1.000, s-a suprapus peste alte legende populare despre un personaj care aduce cadouri celor cuminţi şi pedepse celor răi. Din personajul Moş Nicolae s-a născut în secolul al XIX-lea şi cel al lui Moş Crăciun. Se pare că olandezii care au ajuns în America în secolul al XVI-lea au adus cu ei credinţa în Moş Nicolae, pe care îl numeau Sinter-Klaas. În timp şi sub influenţa limbii engleze, el a devenit “Santa Claus”, Moş Crăciun de azi.

Cine este Mos Nicolae

Sfantul Nicolae s-a nascut in Orientul Mijlociu la 350 de mile nord de Betleem. Istoria si legendele legate de Sfantul Nicolae se intrepatrund, dar se cunoaste cu certitudine ca a trait in secolul al IV-lea, a fost cardinal de Myra (acum aflata pe teritoriul Turciei) si a fost recunoscut si onorat ca sfant incepand cu secolul al VI-lea. Ii sunt atribuite 21 de miracole, Sfantul Nicolae devenind recunoscut pentru credinta, zelul si dragostea pentru semeni si in special pentru copii. Nicolae provenea dintr-o familie instarita, iar la moartea ambilor parinti a mostenit intreaga avere, pe care s-a hotarat sa o imparta oamenilor nevoiasi. De-a lungul secolelor au aparut povesti legate despre viata si binefacerile sale, una dintre cele mai cunoscute fiind a celor trei surori pe care Nicolae le-a ajutat sa scape de tirania tatalui lor. Se spune ca cele trei fete erau foarte sarace, iar tatal lor planuia sa le vanda ca sclave pentru a se chivernisi. Plansetele si rugamintile celor trei surori nu l-au induplecat pe batranul cu suflet negru. Sfantul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuinta sa, iar noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mari. Cu o astfel de zestre, ea a reusit sa se marite curand, scrie superbe.ro. La fel s-a intamplat si in urmatorii doi ani, fata mijlocie si cea mare izbutind sa se aseze la casele lor cu ajutorul acestui om cu suflet nobil.

"Ghost" - Demi Moore si Patrick Swayze

           Va recomand filmul "GHOST" in cazul in care nu l-ati vazut. Este un film emotionant, o poveste de dragoste ... 
  O sa aveti ocazia sa il revedeti pe Patrick Swayze intr-un rol memorabil pentru care a si fost nominalizat la Globul de Aur.
     Patrick Swayze actor si dansator care si-a consolidat statutul de sex-simbol alaturi de Demi Moore in comedia romantica "Ghost", lansat in 1990 a murit dupa ce s-a luptat cu cancerul 20 de luni.Swayze a devenit  unul dintre starurile Hollywood-ului cu rolul din "Dirty Dancing" (1987) care este unul dintre cele mai populare filme din lume.


  "Moartea te dezbracă de tot ce este superficial şi te pune faţă în faţă cu adevărata ta persoană, cu sufletul tău", scria actorul.


   "Viaţa mea era grozavă, în decembrie 2007, când boala s-a declanşat. Eram implicat într-un nou proiect, serialul TV The Beast, mă bucuram de a doua lună de miere alături de soţia mea Lisa şi aşteptam cu nerăbdare să văd ce îmi rezervă viitorul", a mărturisit Patrick Swayze în cartea sa. Actorul a făcut dezvăluiri privind primele semne ale bolii şi timpul petrecut în spitale.  "Lisa a vrut să petrecem liniştiţi ultima zi din viaţa noastră normală, înainte să încep tratamentele. Mi-a spus că mă iubeşte şi a stat lângă mine toată noaptea. A doua zi, doctorul m-a anunţat că am cancer pancreatic. Ştiam că această boală este incurabilă şi te omoară repede."
   "Când îţi auzi sentinţa, îţi vin în minte atât de multe lucruri: te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Cu ce ai greşit să meriţi asta".
   Timp de un an şi jumătate Patrick Swayze s-a zbătut să trăiască. "Am învăţat că indiferent ce se va întâmpla, nu voi renunţa niciodată la soţia mea Lisa, la planurile noastre".
Patrick Swayze, în vârstă de 57 de ani, a murit pe 16 septembrie, fiind înconjurat de familie. Actorul urmase un tratament intens, care părea să dea roade, şi promitea chiar că se va întoarce pe marile ecrane.
Din păcate starea lui de sănătate s-a agravat în ultimele săptămâni. El fusese externat în urmă cu câteva zile, după ce doctorii s-au declarat învinşi.


  Patrick Swayze a fost nominalizat la Globul de Aur , pentru rolul din filmele "Dirty Dancing", "Ghost", si are o stea pe Walk of Fame, Hollywood.




Jennifer Grey şi-a amintit de el ca fiind "o combinaţie rară de masculinitate şi graţie uimitoare".


"Patrick, eşti iubit de atât de multe persoane şi vei lumina mereu vieţile noastre. Şi, aşa cum îi spunea Sam lui Molly: «Este uimitor, Molly, cum iei iubirea cu tine». Te iubesc şi îmi va fi dor de tine, Patrick", a scris partenera lui Swayze din "Fantoma mea iubită".


"Patrick era un om bun, amuzant, o persoană căreia îi datorez mai multe lucruri decât aş putea da vreodată înapoi. Cred în mesajul din «Fantoma mea iubită», aşa că el va fi mereu aproape de mine", a declarat Whoopi Goldberg, care a jucat alături de actor în acest film.



duminică, 5 decembrie 2010

How to have a lovely day...:)

Home sweet home ..



   Am terminat cu mutatul si cu aranjatul lucrurilor , sunt in culmea bucuriei :)

         Cine a avut " norocul " sa se mute de cateva ori in viata cred ca ma intelege. Treci prin toate starile posibile, de la nervi , stres, plans, oboseala ajungi si la momente de maxima bucurie. Abia astept sa incep sa imi decorez camera , sa umblu dupa covoare si perdele si sa fac din camera un loc in care sa imi fie mai mare dragul sa ma refugiez.