Pagini

luni, 22 noiembrie 2010

"Invitatie la vals"

    "Citeşte... istoria acestei iubiri şi după aceea îţi vei da seama de tot ce s-a întâmplat şi dacă cineva, în locul meu, ar fi procedat altfel... Voi povesti faptele cu o sinceritate nudă, dezolantă, exact cum s-au petrecut în realitate... Nu mă preocupă emoţia estetică, nici morala, nici mesajul generos. Nu fac literatură, ci aştern în aceste file o mare pasiune care, altfel, ar fi rămas necunoscută, pentru bunul motiv că pasiunile fug de lumină - lumina le omoară.  "

        Va invit la dans sau mai bine zis la vals..."Invitatie la vals" de Mihail Drumes este una dintre cartile mele preferate.  Este vorba despre o cutremuratoare poveste de iubire care va reusii sa trezeasca in voi sentimente demult uitate. Eu am descoperit cartea cu multi ani in urma cand mi-a pus-o buni in mana. Din momentul in care am inceput cartea nu am mai lasat-o  pana la sfarsit .E o carte fara varsta care va va tine cu sufletul la gura pana la final. Chiar cred ca merita sa va faceti timp si sa o cititi si voi. 

       
 “Iubirea e nesatioasa, de un egoism salbatic, vrea sa-i sacrifici tot fara sa-i ceri nimic in shimb, multumindu-te doar cu ceea ce-ti ofera. Eu am vrut totul de la tine pentru ca-ti dadusem totul si oricum ceva mai bun decat mine nu puteam eu sa-ti dau. De aici a pornit greseala, de la acest schimb in aparenta just. Dar ce experienta aveam eu, de unde sa stiu eu ca iubirea dintre doua fiinte nu e niciodata egala, ca balanta atarna cand intr-o parte, cand intr-alta, dupa variabile de care foarte greu ne dam seama. In cazul nostru balanta atarna in favoara ta. Lanturile cu care ma incatusai erau mult mai puternice decat ale mele.”



    

Un comentariu:

  1. Cartea mi-a fost recomandata de profesoara mea de romana in clasa a 9-a. Au trecut 9 ani de atunci si inca n-am apucat sa o citesc. Sper sa nu mai treaca inca atat.

    RăspundețiȘtergere